Naslovnica arrow Forum
Gorazde-X Forum
Dobrodošli, Gost
Prijava - Registracija.    Zaboravljena Šifra?
Odgovor:Tito (1 posjeta) (1) Gostiju
Generalno
Idi na dno Odgovor Favoriti: 0
TEMA: Odgovor:Tito
JosipBrozTITO (Korisnik)
Senior Boarder
graphgraph
Korisnik Offline Profil ovog korisnika
Odgovor:Tito 3 Mjeseci, 3 Tjedana ago Karma: 0  
Amire,ne razgovara se tako sa TITINIM PIONIRIMA.Pstavi neko lakse pitanje

Prijavi moderatoru   Logiran Logiran  
  Pisanje je dopušteno samo registriranim korisnicima.
Journeyman (Korisnik)
Znatizeljan
graphgraph
Josip Broz los skroz!!!!!!!!!!!!!!

Nikad vise Tito u zemlju Bosansku
J..o svoju majku i lozu masonsku!!!!!!!
Amir (Korisnik)
Senior Boarder
graphgraph
Spol: Muško a_zorlak@hotmail.com Lokacija: Sarajevo Datum rođenja: 1982-03-23
Kad odgovore na prvo pitanje idemo sa pitanjima, ipak je ovo prvo i najlakše

senty70 (Korisnik)
ŽIVOT JE LIJEP
Znatizeljan
graphgraph
Spol: Muško senty70 senad.ho@hotmail.com Lokacija: GORAŽDE Datum rođenja: 1970-06-07
Odgovor:Tito 3 Mjeseci, 3 Tjedana ago Karma: 3  
ima ovdje dosta mladih ljudi koji nisu ni upamtili TITAi nisu kompetentni da o njemu pričaju i da mu sude jer to što znaju vjerovatno je od ljudi sličnih njima.Ja lično mislim da je on jedini uspio držati ljude pod kontrolom bez nacionalne mržnje i to više niko neće moći.
DRUŽE TITO MI TI SE KUNEMO.......

Journeyman (Korisnik)
Znatizeljan
graphgraph
E kuni se ti i dalje buraz ja jok

Nikad vise Tito u zemlju Bosansku
J..o svoju majku i lozu masonsku!!!!!!!
Pataren Ponthus (Korisnik)
Senior Boarder
graphgraph
Amir napisao:
guziteli vi ista NS-paćenici ili vam je Tito najveći problem u životu???
Hohohoh...pa mi smo ALFA MEGA MUZJACI!!!

Sabljo mojih predaka
Iz proslosti tako davne
Ti opet u meni budis
Te vjekove nase slavne

KRV I TLO!!!
ZDRAVO MAJKO BOSNO!!!!
Senior Boarder
graphgraph
evo koliko znam...citao sam davno o slobodnom zidarstvu.iskreno mislio sam da je jedno te isto.ne sjecam se tacno,ali pokret je vezan uz masoneriju i kao ona i SZ su tajno drustvo.isto se sjecam da se pozivaju na paganizam i da rade pravo zajebane stvari.sam ulazak ili clanstvo je pravo uzasan obred.pom mom misljenju ima daleko vece veze sa zidovima.rade na novom poredku kao i pokreti humanista,nju ejdzeri i sl.sve je to zidovsko maslo.

trgo

niko ne spori neke prednsoti bivseg vremena nad ovim.ali zasto se uvijek hvatati recenice tipa-pogledaj nas tada,a vidi nas sad???
moj ideal drzave i ona kakvu sanjam je nase kraljevstvo.povratak korijenima.tesko da bih se igdje mogao naci od naseg pada 1463 godine.sve od te godine je samo crnilo za nas narod.
a kako bih volio titoisticko razdoblje?pa nas narod je koliko vidim najvise volio taj period,a zasto kad smo bili zadnji.ma glupo je reci i zadni?promjenili smo se i bili zahvalni mrvicama,dozvoljavajuci da se osporavamo i da se pljuje po nama.cudo je kako covjek gubi dostojanstvo kad mu materija udari u glavu!!??ko je taj ko ima sebi za pravo dati da se smatra BOGOM,ko sebi daje za pravo da osporava najstariji narod na ovim prostorima,kako to da je neutralna armija postala odjednom samo armija jednog naroda(mislis da je to smilsjeno za mjesec,dva),kako to da bivsi petokolonasi postase heroji i cinise najveci broj KPJ-a(a poklase nas narod i zato dobise unaprijedjenje),KO POBI TOLIKI NAROD,KO SU TE DJECOUBICE,KO SILOVA NASE ZENE I DJEOVJKE???
Jedno je sigurno-zal za covjekom iz atiestickog doba,koji vam je ideal i dan-danas je samo promjenio uniformu i postao koljac(meni licno uvijek je bio koljac) i unatoc svemu zatvarate oci.
Pravi buntovnici ovog naroda su ljudi koji se pozivaju na drevno vrijeme i hiljadugodisnju historiju,koji traze radikalne promjene(a ne po nedaj boze demokratskim linijama,uh...boricemo se,valjda cemo uspjeti)...i koji ne nasjedaju na price o demokratiji,koji su svjesni koliko je jedan covjek zvani Adolf bio upravu i koliko je patio znajuci kakvo zlo ceka svijet od cionistickog nesoja,koji je zavladao.pogledajye malo u palestinu i u tzv.izrael....djeca se ubijaju svaki dan,a ubice pozivaju na demokratiju.meni ta demokratija ne treba.eto da se razumijemo i sto se te demokratije tice.

krv i tlo!!!
pozdrav domovini!!!

Zadnje editiranje: 26.04.08 15:17 od Pataren Ponthus.

Sabljo mojih predaka
Iz proslosti tako davne
Ti opet u meni budis
Te vjekove nase slavne

KRV I TLO!!!
ZDRAVO MAJKO BOSNO!!!!
Trgo_E (Korisnik)
Znatizeljan
graphgraph
Odgovor:Tito 3 Mjeseci, 3 Tjedana ago Karma: 4  
hajmo po redu;

FREE MASON ili SLOBODNI ZIDAR, jedno te isto, zato sam te i piato znas li sta je slobodni zidar, jer ocito da lupas o stvarima o kojima nema veze! da nebih naglabo sta je i kako sam pokret, evo samo par imena ljudi koji su zvanicno bili masoni ili ti slobodni zidari! a ti skontaj koliki su uticaj imali u toku i razvoju ljudske civilizacije!

Charles Dikins
Charlie Chaplin
Georghe Washington
Ivo Andric
Johan Sebastian Bach
Kemal Ataturk - (toliko o jevrejskom udruzenju)
Ludvig wan Bethoven
Theodor Rusvelt
itd.. itd... da ne nabrajam

i da ponovim ako mislis da to ima veze s bilo kojim vjerskim drustvom evo ti opet dokaz da nije;

King Hussein of Jordan, Past Grand Master of the Grand Lodge of Jordan
HRH Colonel Sir Ibrahim, The Sultan of Johor. Initiated, 11th April 1906 in Empire Lodge No. 2108 in London.
H.H. Tunku Abdul Malik Ibni Sultan Badlishah, House of Kedah. Initiated, 9th January 1959, Lodge Kedah No. 3830 E.C. Sungei Petani.
HRH Sultan Idris Ibni Sultan Iskandar Shah, Sultan of Perak. Initiated 9th July 1960, Lodge Napier No. 3418 EC in Ipoh.

e sada s obziram da sam ti bar malo priblizio pogled na masonstvo kao pokret, nadam se da ces shvatiti koje nebuloze lupas, pricajuci o kraljevstvu!
Bosnia - Kingdom of Heaven

ko radi taj i grijesi, rece dzelat i po treci put zamahnu sjekirom!
yale70 (Korisnik)
KO SE SAMNOM DRUZI ZIVOT MU JE DUZI
Expert Boarder
graphgraph
Spol: Muško jale702 jasenkoradovic@hotmail.com Lokacija: SVEDSKA Datum rođenja: 1970-06-19
Odgovor:Tito 3 Mjeseci, 3 Tjedana ago Karma: 18  
Trgo ovaj izgleda pise o kraljevini srbiji a ne o nekoj kraljevini bosni.

f.ljuca (Korisnik)
Senior Boarder
graphgraph
JA zajebane igre.Sav sam se oznojio dok sam ovo procitao.Idemo dalje.

Senior Boarder
graphgraph
yale70 napisao:
Trgo ovaj izgleda pise o kraljevini srbiji a ne o nekoj kraljevini bosni.
stari,jest mi drago sto nosis taj avatar...ali stavi komunisticku zvijezdu...mislio sam da se slazemo...
o poznavanju istorije da ne pricam...(pretpostavljam da ti je bosansko kraljevstvo pravo cudno zvucalo...)...

Sabljo mojih predaka
Iz proslosti tako davne
Ti opet u meni budis
Te vjekove nase slavne

KRV I TLO!!!
ZDRAVO MAJKO BOSNO!!!!
Senior Boarder
graphgraph
trgo
ta imena me nista ne cude...POGOTOVO ATATURKOVO ILI ANDRICEVO!!!o poganstinama kakvi su sultani,svi znamo...ne cudi da su masoni.cek...i nisi meni postavio pitanje,ali dobro.sta sad to treba znaciti?sta si dokazao,sta sam ja dokazao,ko je koga oborio sad???

Zadnje editiranje: 27.04.08 13:39 od Pataren Ponthus.

Sabljo mojih predaka
Iz proslosti tako davne
Ti opet u meni budis
Te vjekove nase slavne

KRV I TLO!!!
ZDRAVO MAJKO BOSNO!!!!
Trgo_E (Korisnik)
Znatizeljan
graphgraph
Odgovor:Tito 3 Mjeseci, 3 Tjedana ago Karma: 4  
mislim da sam ti dokazao, il pokusao da objasnim da ako zelis da se upustis u diskusiju, onda moras pozvanati materiju, o cemu diskutujes, a ne onako s brda s dola nabacivati rijeci i pucati se terminima o kojima neznas nista... (Masoni)

dalje govoris (jevrejsko maslo), pa ti ja dadoh 5-6 muslimana koji su bili masoni! da se razumimo, postoji dosta loza, evo nekih; Italija (katolici), rusija (pravoslavci), UK (vecinom protestanti), kina (vecina budisti), i ovi "sultani" koji su malezijci (i pripadaju UK lozi), i onda ti kazem da masoni nemaju nikakve veze ni s jednom vjerom, i mason mozes biti nevezano za vjersku pripadnost!

dalje spominjes, 15 vijek... bosanska kraljevina, kralj tvrtko, bla bla... pa onda ubacujes malo islamske religije u sve to... (silovali, ubijali "nas"!!! ko smo to mi? jer ako cemo ici tom linijom "MI" na ovim prostorima egzistiramo upravo od tog perioda i pojave turaka... tj s pojavom islama na ovim prostorima! i kazes "sve do naseg pada 1463 god."

"KO SMO TO MI"?

e ja mogu nikako da povezem kraljevinu, gdje su postojali bogumili, i gdje bosnjaka muslimana nije nikako bilo nit su tu postojali do tog doba... i ovo silovali ubijali nas bosnjake muslimane!

da ne zaboravim... topic je "TITO"!

btw. koliko imas godina, ako nije tajna?

ko radi taj i grijesi, rece dzelat i po treci put zamahnu sjekirom!
CJ (Korisnik)
Znatizeljan
graphgraph
Spol: Muško Sve o ribolovu Lokacija: Gorazde Datum rođenja: 1959-11-06
KPJ nevalja jer "nas" je ubijala, a Adolf dobar jer je roko neke druge a ne nas.
Radi li jos Cekic u Foci...treba ti pregled ba.

BrainStorm (Korisnik)
Starosjedilac
graph
Spol: Muško Lokacija: bobovac Datum rođenja: 1989-11-08
Aj da i ja koju kazem (nisam odavno, a osjecam da bih trebao)...

O masonima necu, boli me k**** za nih, a uostalom nisu - oni ni tema. Moj stav o njima je krajnje neutralan. Puno bolji pokret (ili vam ga sekta) mi je satanizam od masonstva...
Imaju veze sa paganstvom, a jedino sto ih povezuje sa "zidovstvom" jeste materijalizam. No, ne zaboravimo da masoni ne koriste novac u vlastiti svrhe i razmetanju u njemu, vec ga daju u humanitarne svrhe i sl. I to im je jedan od zadataka. Takodjer, mason ne moze biti svak (samo oni koju su bogati, poznate te uzivaju ugled u drustvu). Pripadnost masonstvu je tajna.
A znate li ko je (najvjerovatnije) Veliki zidar bosanske loze? Navodno, beg Adil Zulfikarpasic....

Dalje;

@trgo: Kako mozes tvrditi da smo "MI" nastali tek od dolaska agresaora, okupatora, koljaca, silovatelja, krvnika, ubica, stoke, majmuna, bagre, izroda - Turaka?
Bas zbog njihovog prokletog dolaska, iako smo de facto odrzali svoj identitet, mi smo ga izgubili - i to do kraja! Zbog njih, danas smo ga totalno izgubili, a onaj koji svoj pravi identitet zna, taj ispada varalica, ne-bosnjak i sl.
Turci su nam usadili nebosnjacke elemente, koje smo vremenom, zbog njihove propagande, ali i zuba vremena, te (krajnje negativnih) politickih i nacionalnih prilika (zaslugom Turaka) prisvojili kao nase...
Bili smo Turcima "zjenica u oku" - zbog interesa, da nas salju u ratove, d aginemo za Tursku i sultane... Oslijepili su nas!!!
Samim tim, sto smo prisvojili NJIHOVO kao NASE - mi smo IZGUBILI NASE ISTINSKO "JA"...
Imena koja nosimo, jela koja jedemo, "bosanska" arhitektura koju vidimo, islam, neke rijeci, sevdalinka... sve je to njihovo - koje smo mi uzeli kao "nase", dok smo neko (kao arhitekturu, sevdalinku i jela), prilagodili nasim uslovima...
Reci ces da su doveli kulturu bla bla bla, hvala im - ali svi su okupatori ostavljali tragove svoje kulture... Zasto zaboravljamo Austro-Ugare po tom pitanju, koji su nam dali mnogo vise od Turaka (moderne puteve, skole, fabrike, kina, pozorista...)
Pravi Bosanac - Bosnjak, kako zelis je covjek (dobri bosnjanin) je onaj koji je zivio PRIJE 1463. godine; koji je pisao bosancicom, zvao se slavenskim imenom, pricao starobosnaskim, imao svoje pjesme (koje su izgubljene, a mali dio njih danas pripisuje se "Hrvatima" u srednjoj Bosni)...
Bogumisltvo bilo je nasa odrednica i ono sto je dokazivalo da postoji narod koji se naziva Bosancima (Bosnjacima - dobrim Bosnjanima)... Jer, da smo po nekoj teoriji hrvati - bili bismo katolici, da smo Srbi po opet nekoj tamo teoriji - bili bismo pravoslavci.. Samim tim, imali bismo jaku crkvenu instituciju koja ne bi dozvolila da se pojavi hereticko ucenje...
I BJESE BOSNE PRIJE TURAKA!!!!

Eh, sad o Titu
Patarenu brate, svi su grijesili - i Tito.. i Hitler.. i Napoleon.. i mnogi, mnogi...
Poredjenje partizana sa cetnicima - GLUPOST

Kao prvo, Trgo je rekao da SFRJ nije bila "zatrovana" onom vrstom komunizma (hajmo reci., radikalnom), kao sto su bile mnoge zemlje svijeta i "Istocnog bloka"...
A pogledajmo apsurda, u SSSR-u, bil aje ta vrsta komunizma i sve su zemlje izasle iz njeg bez rata (Estonija, Latvija, Ukrajna...), a mi...?
Jugoslavija i komunizam je nestao 4.5.1980. godine u 15:05... Sve ono NAKON se NE MOZE povezivati sa Titom ni politikom koju je on vodio!!!
II Svjetski rat - partizani, cetnici, ustase, SSovci, fasisti...
Ne mozemo generalizirati - Srbija = cetnici, Hrvati = ustase... A kad bi bilo tako, onda bi ispalo 92 i Bosna= Islamisti i sl.
Da, Srbija je bila tad cetnicka, Hrvatska ustaska, ali bilo je srba i hrvata koji su se suprostavljali tom rezimu. Ba szbog toga, javlja se NOB i partizani... Malo apsurda, Tito ne moze biti cetnik, kad je Hrvat (objasnit cu kasnije)
Muslimani (tj. Bosnjaci koji se tako nazivaju jer su im Turci ocistili umove i otrgli ih od korijena, pa se tako pocinju nazivati) su bili izmedju dvije vatre - izmedju NDH i ustasa i izmedju cetnicke Srbije.. Hrvati koriste klasicnu ulizivacku propagandu, kako bi ih pridobili, u cilju da ih iskoriste i sprovedu svoje ciljeve... Tako Hrvati kolju Srbe pod muslimanskim imenima (npr. Zvonimir se predstavljao kao Mustafa), tako da cetnici misle da to cine muslimani. No, nije to sve, jer je Bosna, a i Hrvatska, predstavljao problem cetnickoj Srbiji za formiranje Velike Srbije...
Takvu situaciju u kojoj su se nalazili muslimani koristi i Hitler u svoju korist i propagandu (n ajednu stranu), a neki muslimani opet shvacaju da bi im Hitle rmogao pomoci, te mu salju svoje lazi i propagande (na drugu stranu..)
Medjutim, pored toga, mnogi shvacaju da su sve to zla (sad, moj stav o Hitleru i nije bas takav, no ovdje, u ovom slucaju i situaciji, opisat cu ga kao "zlo", te zajedno sa Srbima, Hrvatima i ostalim narodima formiraju NOB, nastaju partizani koji se bore protiv toga, bla bla bla.. poznate stvari! A i razmislimo, da je Hitler pobjedio, sta bi bilo sa nama? Da li bi bili ravni njemu i "njegovima" ili bi smo opet bili zrtve propagande, sluge nekog rezima, kao i do sad...
Eh sad, kako to da partizani, koji su pruzali zastitu svima, bez obzira za vjeru i naciju budu cetnici? Kako to da se "cetnici" bore protiv cetnika i cetnicke drzave? Kako to, d ana kraju, "cetnici" pobjede cetnike i "cetnicki" vodja kaze NE Staljinu i njegovoj politici (kos jedan dokaz da Titova politika i socijalizam koji je bio ovdje, nije bio jednak onom u ostaku svjeta - ne zaboravimo i nesvrstane) I sl. stvari o "cetnicima"..!?
A sad, zar opet nasjedamo na propagandu koju nam plasira cetnicka propaganda, a to je da su "Slaveni = Srbi". Dokle cemo vise shvatiti da je to LAZ (o tome sam ranije pisao, mrsko mi je vise ponavljati)...
Titov je cilj, a cilj i partizana, bio osloboditi se okupatora i fasizma, te formirati drzavu juzno-slavenskih naroda, gdje ce svaka drzava i narod imati prava. Tako nastaje Jugoslavija...
Zbog cega je sve islo u Beograd, a ne u Sarajevo i Bosnu? Jer je to bio najveci grad, te politicke, ekonomsko, privredno, srediste bivse nam drzave...
Zbog cega se ratovalo po Bosni, te se tako Bosna rusila? Iz strateskih razloga. Pa nije sisu samo partizani ratove vodili na nasem tlu, vodili su ih svi (a to se izgled azaboravlja)... Ovdje, prednost je bila na NASOJ (nek to shvati kako zeli) strani, zbog brdovitog i nepristupacnog terena.
Zasto se po Bosni gradile fabrike i zagadjivao zrak? Onda kontra pitanje, koja li je to SR tada bila od ekonomskih najrazvijenijih, a pak prirodnim ljepotama najljepsih zemalja?
Reci ce, da smo zivila ne rubi ekzistenicije... Hah, u svakoj zemlji postoje ljudi koji tako zive. Plate nam bile male.. Ne znam, ali vecina ih je zato mogla bez ikakvih kredita skolovati djecu, svake godine ici na more sa pasosem kojem nije trebala viza i van ex-Juge i pored toga se odlicno zivjelo i sl. (barem je tako bilo u mojoj porodici)... No, ne shvacamo, ne mozemo porediti JUCER i DANAS... Mozda nam se danas cini da su tada bile male plate, no zanimljivo da se moglo dosta toga i priustiti, a ne mozemo shvatiti ekonosmu politiku i razvoj, kao i pad (odnosno uspon) vrijednosti... Sto je danas recimo 100 maraka, nekad je bilo 30, ili obrnuto...
Nije se smjela praktikovati religija? Ili je to opet samo slucaj u mojoj porodici, ali svi su normalno postili, isli u dzamiju i sl. I mnogi (ne samo moji) tvrde da su ti obicaji oko bajrama, ramazana i sl. bili puno bolji nekad nego danas, kad svak (ko treba i ne treba) se pravi muslimanom...
Islo se na hadzdz i sl... No, vjera se nije smjela mjesati u javni zivot - i ne vidim sta je tu lose!? To je ODLICNA stvar! Vjera je svacija privatna stvar i ne treba se dopustiti mjesanje u javnu politiku. A sta se dogadja kad se mjesa, vidimo 90tih i danas...
Onda dobro poznata: "Dok je bio Tito, lopovi su bili u zatvoru"... Nakon Tita, ti su se lopovi dokopali slobode i dosle su 90te, a lopovi su postali ugledni...

Piso bi jos, ali mi se fkt ne da, mrsko mi je, a i boli me glava...
Et, valjda je to to sto sam htio da kazem..

Idi na vrh Odgovor