delia (Korisnik)
Expert Boarder
|
|
Odgovor:Tito 2 Mjeseci, 1 Tjedan ago
|
|
_lola_ napisao:
eis, mani me se tih malogradjanskih sovinistickih odgovora i teorija Smaila Cekica
I Tito je bio ljudsko bice, nije bio Bog. I njegov sistem, kao i svaki drugi, je imao svoje rupe, mane i nedostatke. Ni jedan genocid se nije desio izmedju 1945 i 1990, a svi su se desili upravo zbog dijeljenja na ove i one, na nas i njih, a ne zbog Tita i njegovog sistema.
Jugoslavija je bila drzava, noge su same ustajale na himnu, danas da se himna pusti onako neobavezno 90% stanovnika bi mislilo da je neka intermeco tema, Boga ti.
Bili smo sila na svim frontovima, svugdje nas je bilo. Koliko je veliki covjek bio Josip Broz Tito pokazuje njegova sahrana, nikad ni jednom predsjedniku bilo koje drzave nije doslo toliko ljudi da mu oda pocast. Predsjednici pola svijeta su bili tog dana na Balkanu samo zbog jednog covjeka. A ko je on bio??? Ma daj, molim te. Smijesno je sta sve ljudi sebi daju za pravo.
Bilo je jos zanimljivih teza povucenih na ovoj temi na koje bi se dalo replicirati, no kako nisam raspolozena za iscrpne razgovore (ljeto je, sunce, more, plaza...ili bazen bar)
me = over and out sto se ove teme tice
Pravo da ti kazem ni ne vrijedi ti replicirati.Opusti se uzivaj u moru,suncu,plazi.Ja znam o cemu pricas i zaista smo bili jedna divna zemlja.Sjecam se kako sam s'ponosom pokazivala jugosovenski pasos i ulazila u sve zemlje bez problema.O Titovoj sahrani se ne moze pricati,to treba vidijeti,a mnogi ovde nisu ni bili rodjeni tad.Ja samo kazem ostaje nam da zalimo za onim zivotom koji smo imali.
|
|
|
|
|
|
|
Pisanje je dopušteno samo registriranim korisnicima.
|
_lola_ (Korisnik)
Znatizeljan
|
|
|
|
Pataren Ponthus napisao:
Samo da ti kazem lola...nijedan tvoj odgovor(moze li se uopste nazvati odgvorom) nije istinit.Ne da je istinit,nego odgovras na pitanja koja si zamislio/la u glavi!Samo ono sto se tice partije,sto je o.k...jebes partiju,necu da se prodam.To nije nikakav diskriminacija,ahmmm???Da li nije???
yale
"ako vec nemas argument, uvijek imas uvredu", civiliyacija je cudo jedno
u svakom slucaju, kao sto rekoh na ovu temu ne zelim dublje da ulazim, zelim samo da napisem da niko ne velica Jugoslaviju iznad BiH, i naionalnog ponosa
i ja volim BiH kao i ti, mozda cak vise, to ne znas je li, samo sa razlikom sto je ja volim kao Bosanka i Hercegovka, i zelim da u njoj zive ljudi koji se osjecaju BOSANCIMA razumijes, ne bosnjacima, srbima, hrvatima, BOSANCIMA! i da, naravno mrzim svaki oblik nacionalizma, na zalost uz ovakve ideje i bosnjastvo je (za mene) jedan oblik nacionalizma
Da zivjela BOSNA!!!!! Ali Bosna, kapiras, ne Bošnja! Mi smo ta generacija koja treba da dodje tobe, sto bi rekli, a ne da se zakopavamo dublje i dublje
pozdrav tebi
ne morate me citirati, samo nastavite kao da me nije ni bilo na ovoj temi
o&o
|
|
|
|
|
|
|
|
che (Korisnik)
Novajlija
|
|
|
|
|
Tenkisto, pa zar treba nacisticka njemacka i njen vodja da se velicaju. Ovdje ti ni mladost ne pomaze, ni ona te nemoze izvaditi. Jer jako jako puno mladih ljudi koristi zdrav razum i logiku da bi izgradili svoje stavove, da bi se "nasli", ali u tvom slucaju su, nazalost, nacionalizam i mrznja pretegnuli. A sto se tice bivse yuge i sadasnje Bosne i ljubavi prema njoj dovoljno je da procitas sta je lola napisala, nebih da ponavljam. Ljubav se ne karakterise samo onim "volim te". Poenta je u tome da treba znati pokazati ljubav, a u ovom slucaju prema svojoj zemlji. Razmisli malo, koristi razum, nije ljubav tako jednostavna rijec.
Jer kad velicas, volis i smatras ispravnim i dobrim nacizam i oca nacizma onda moras biti svjestan da time gazis istoriju svoje zemlje koju ti kao"mnogo volis". Gazis sve ono sto su Bosna i Bosanci prozivjeli i zrtvovali u periodu kad je vojska tvog idola dosla na ove prostore. Gazis sve one koji su pobijeni, sve one koji su prezivjeli, sve one koji su se borili. Pricas o ljubavi prema svojoj zemlji kroz ljubav prema onome sto je ne tako davno gazilo tvoju zemlju. Apsurdno, supljo i bez respekta. Kao sto rekoh, mlad si, ali te ni to nemoze izvaditi.
I na kraju ti nikako da skontas da ljudi, koji na ovoj temi pricaju o dobrim starim vremenima, to ne rade zbog nostalgije za tadasnjim sistemom vec zbog nostalgije za bezbriznim djetinjstvom i sretnom mladosti. Za ondasnjim vrijednostima koje su vazile. Jer onda je bila bitna covjecnost a ne kao sada ime.
|
|
|
|
|
|
|
Zadnje editiranje: 12.05.08 01:30 od che.
|
|
|
|
delia (Korisnik)
Expert Boarder
|
|
|
|
|
che napisao:
Tenkisto, pa zar treba nacisticka njemacka i njen vodja da se velicaju. Ovdje ti ni mladost ne pomaze, ni ona te nemoze izvaditi. Jer jako jako puno mladih ljudi koristi zdrav razum i logiku da bi izgradili svoje stavove, da bi se "nasli", ali u tvom slucaju su, nazalost, nacionalizam i mrznja pretegnuli. A sto se tice bivse yuge i sadasnje Bosne i ljubavi prema njoj dovoljno je da procitas sta je lola napisala, nebih da ponavljam. Ljubav se ne karakterise samo onim "volim te". Poenta je u tome da treba znati pokazati ljubav, a u ovom slucaju prema svojoj zemlji. Razmisli malo, koristi razum, nije ljubav tako jednostavna rijec.
Jer kad velicas, volis i smatras ispravnim i dobrim nacizam i oca nacizma onda moras biti svjestan da time gazis istoriju svoje zemlje koju ti kao"mnogo volis". Gazis sve ono sto su Bosna i Bosanci prozivjeli i zrtvovali u periodu kad je vojska tvog idola dosla na ove prostore. Gazis sve one koji su pobijeni, sve one koji su prezivjeli, sve one koji su se borili. Pricas o ljubavi prema svojoj zemlji kroz ljubav prema onome sto je ne tako davno gazilo tvoju zemlju. Apsurdno, supljo i bez respekta. Kao sto rekoh, mlad si, ali te ni to nemoze izvaditi.
I na kraju ti nikako da skontas da ljudi, koji na ovoj temi pricaju o dobrim starim vremenima, to ne rade zbog nostalgije za tadasnjim sistemom vec zbog nostalgije za bezbriznim djetinjstvom i sretnom mladosti. Za ondasnjim vrijednostima koje su vazile. Jer onda je bila bitna covjecnost a ne kao sada ime.
100% tacno Che!Zao mi je sto moja dijeca nece imati onu sigurnost i bezbriznost kao sto smo mi imali.Dovoljno je samo da pomislimo na ne sretnog Denisa kojeg huligani ubiise na pravdi Boga,ni krivog ni duznog!U nase vrjeme nije toga bilo.Dijeca nisu nosila oruzije bilo kakve vrste.A ovakvi kao sto je tenkista koji podrzava najveceg nacistu svih vremena,ma nema tu patriotizma ni ljubavi prema Bosni,tu se samo odrazava ljubav prema mrznji i nacionalizmu.Da nije zalosno i tragicno bilo bi smijesno.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
@che
upravo iz bola i zala za onim sto se desilo ne mogu voljeti stari sistem a ni novi.shavti konacno,guevara,parola tipa:GOD,BOSNIA&BOSNIANS ili cisto sa dizanjem svijesti kod naroda,mnoge strahote bi se u buducnosti izbjegle.jeli mozes shvatiti sad?dakle,mrzim jugoslaviju zato sto smo bili zadnji,o duhovnoj propasti da ne pricam(ovo drugo opet tebi ne mora nista znaciti).to nema sta biti nejasno.mrzim ovu demokratriju,kapitalizam...narod opet pati. zato , ponavljam ni jedan ni drugi sisitem nam nista dobrog ne donosi.krivo mi je sto se poziva na "ateisticko doba" kao doba kao odgovor na sadasnje stanje.mislim na svakog postenog covjeka bosnjaka koji propatio u onom dobu zbog partijsko-cetnickih drugova i boli,boli.Ljudi,zasto mislite da su svi ljudi voljeli to vrijeme.Mnogi su propatili?I na kraju,zar nije patriotski misliti na svoj narod,misliti na jednog covjeka koji pati zbog nekog tamo kad mu tamo neko osporava ime i tradiciju dugu 1000 godina???Sa druge strane sistem je o.k.,al dajte malo,moramo gledati na nase korijene.Bez toga smo izgubljeni.Bez historije,nema svijesti,bez svijesti ulazimo u propast.
Eh sad ideje NS-a bi narodu koji bi hajmo pretpostaviti prihvatio iste...dakle zakon krvi i tla,kult predaka,vracanje sjajnoj proslosti(posebno na veliko Tvrtkovo kraljevstvo) bi donio mnogo dobroga.Imamo veliko historiju,a mnogi od nas se pozivaju na vrijeme od prije 50 godina.Tesko je to shvatiti.Bar meni.
Sad je jasnije jeli...
Pozz svima
|
|
|
|
|
|
|
Sabljo mojih predaka
Iz proslosti tako davne
Ti opet u meni budis
Te vjekove nase slavne
KRV I TLO!!!
ZDRAVO MAJKO BOSNO!!!!
|
|
|
|
delia (Korisnik)
Expert Boarder
|
|
|
|
|
Pataren Ponthus napisao:
@che
upravo iz bola i zala za onim sto se desilo ne mogu voljeti stari sistem a ni novi.shavti konacno,guevara,parola tipa:GOD,BOSNIA&BOSNIANS ili cisto sa dizanjem svijesti kod naroda,mnoge strahote bi se u buducnosti izbjegle.jeli mozes shvatiti sad?dakle,mrzim jugoslaviju zato sto smo bili zadnji,o duhovnoj propasti da ne pricam(ovo drugo opet tebi ne mora nista znaciti).to nema sta biti nejasno.mrzim ovu demokratriju,kapitalizam...narod opet pati. zato , ponavljam ni jedan ni drugi sisitem nam nista dobrog ne donosi.krivo mi je sto se poziva na "ateisticko doba" kao doba kao odgovor na sadasnje stanje.mislim na svakog postenog covjeka bosnjaka koji propatio u onom dobu zbog partijsko-cetnickih drugova i boli,boli.Ljudi,zasto mislite da su svi ljudi voljeli to vrijeme.Mnogi su propatili?I na kraju,zar nije patriotski misliti na svoj narod,misliti na jednog covjeka koji pati zbog nekog tamo kad mu tamo neko osporava ime i tradiciju dugu 1000 godina???Sa druge strane sistem je o.k.,al dajte malo,moramo gledati na nase korijene.Bez toga smo izgubljeni.Bez historije,nema svijesti,bez svijesti ulazimo u propast.
Eh sad ideje NS-a bi narodu koji bi hajmo pretpostaviti prihvatio iste...dakle zakon krvi i tla,kult predaka,vracanje sjajnoj proslosti(posebno na veliko Tvrtkovo kraljevstvo) bi donio mnogo dobroga.Imamo veliko historiju,a mnogi od nas se pozivaju na vrijeme od prije 50 godina.Tesko je to shvatiti.Bar meni.
Sad je jasnije jeli...
Pozz svima
Meni nista nije jasno!De mi bogati pojasni u cemu je to Yugoslavija bila zadnja?Objasni mi zbog cega su posteni bosnjaci patili u vrjeme "ateistickog doba?"Niko nije bio primoran da bude ateista ni clan partije,svako je imao pravo da bira!Moj djedo rahmetli je bio clan partije sve do onog trenutka kada je receno da se mora odreci vjere i dzamije.Mogao je da bira partija,ili vjera i dzamija.Izabrao je vjeru i dzamiju,niko mu nije osporavao,nastavio je sa svojom vjerom i tradicijom i sa svojim imenom.Molim te nemoj pricati ono o cemu ne znas!Kamo srece da je sve ostalo onako kako je bilo za vrjeme Tita!Sad neka skace po meni ko hoce nije me briga.Ja samo znam da vise nikad niko nece imati onu sigurnost i bezbriznost kakvu smo svi imali.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ne govorim za Jugoslaviju da li je bila zadnja ili prva,ne pravi se luda,znas da me boli za Jugoslaviju!!!Neg za Bosnjacki narod govorim.I ne govorim o vjeri,nego govorim o naciji,identitetu!!!
Da se ne maltretiramo,procitajte fino knjigu od Emira Culova "Krvavo proljece"...uzivjate!!!!Kad smo vec kod komunizma,pravo lijepa knjiga...partijske guznoje i cetnici...
|
|
|
|
|
|
|
Zadnje editiranje: 13.05.08 21:39 od Pataren Ponthus.
|
|
|
Sabljo mojih predaka
Iz proslosti tako davne
Ti opet u meni budis
Te vjekove nase slavne
KRV I TLO!!!
ZDRAVO MAJKO BOSNO!!!!
|
|
|
|
delia (Korisnik)
Expert Boarder
|
|
Odgovor:Tito 2 Mjeseci ago
|
|
|
Pataren Ponthus napisao:
Ne govorim za Jugoslaviju da li je bila zadnja ili prva,ne pravi se luda,znas da me boli za Jugoslaviju!!!Neg za Bosnjacki narod govorim.I ne govorim o vjeri,nego govorim o naciji,identitetu!!!
Da se ne maltretiramo,procitajte fino knjigu od Emira Culova "Krvavo proljece"...uzivjate!!!!Kad smo vec kod komunizma,pravo lijepa knjiga...partijske guznoje i cetnici...
Prije svega ne znas ni sta pises.Ja se ne pravim luda,pa smanji malo tenzije sa vrijedjanjem po forumu.Nije ti ovo prvi put.Kani se bolan da pises o necemu o cemu nemas pojma.Znas najveci vjernici danas su novokomponovani,oni koji prije rata nisu znali ni Bismilah ni Elhamdulilah da upotrijebe.Pravi vjernici koji su to uvjek bili danas od ovih novokomponovanih ne mogu ni da prismole u dzamiju.Ni za Bosnjake nikad nije bilo ljepse vrijeme nego za vrijeme Tita i mozes da lupas sta hoces.Isli u dzamiju,slavili Bajrame i Ramazane i imali baklava,hurmasica,ruzica i svega na stolu.Nisu bili ni gladni ni zedni.ni goli ni bosi.Niko ih nije dirao,niko ih nije provocirao,bilo im je fino.Sta imaju danas?Kad samo pomislim koliko njih ih posti svaki dan,jer nemaju prebijene pare,a Bajram slave uz kocu secra i casu vode.De se bogati kani vise ove teme,jer pises o necemu o cemu pojma nemas!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hahaha...daj bogati,ako moj zadnji post ima imalo veze sa tvojim,e vala neka bude tako.Ajd...i nemoj mi odmah "danasnji muslimani",boli me za njih i za one iz partije koji,sto ti kazes nisu znali bismillah,a sad znaju pa lazu Boga,prelaze iz jedne u drugu opciju,kako im je cejf...tu si u pravu.Ali opet.ja nisam nista govorio za to.
|
|
|
|
|
|
|
Zadnje editiranje: 14.05.08 20:34 od Pataren Ponthus.
|
|
|
Sabljo mojih predaka
Iz proslosti tako davne
Ti opet u meni budis
Te vjekove nase slavne
KRV I TLO!!!
ZDRAVO MAJKO BOSNO!!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 za djecu koja su mnogo propustila zato sto su rodjeni kasno
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 druga je trebala biti ovo ali mi se omaklo (TITO mozes iskoristiti jednu od one dvije prethodne)
|
|
|
|
|
|
|
Zadnje editiranje: 16.05.08 11:03 od ja1975.
|
|
|
|
|
|
|
Odgovor:Odg: Tito 1 Mjesec, 2 Tjedana ago
|
|
Josip Broz dobar skroz 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odgovor:Tito 1 Mjesec, 2 Tjedana ago
|
|
zbog prodavanja ovakvih ubleha i prihvacanja istih smo sad gdje jesmo 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odgovor:Odg: Tito 1 Mjesec, 2 Tjedana ago
|
|
Mostar napisao:
Josip Broz dobar skroz 
U moje vrijeme se je pjevalo:"Ide Tito preko Romanije i on nosi vrecu boranije",ali ako bi te
neko cuo i prijavio Supu,sljedovala te je "vaspitna palica" 
|
|
|
|
|
|
|
|
|