Naslovnica arrow Forum
Gorazde-X Forum
Dobrodošli, Gost
Prijava - Registracija.    Zaboravljena Šifra?
Odg: laka na eurosongu (1 posjeta) (1) Gostiju
Grupe i izvodjaci
Idi na dno Odgovor Favoriti: 0
TEMA: Odg: laka na eurosongu
Dacho (Admin)
Admin
graphgraph
Korisnik Offline Profil ovog korisnika
Odg: laka na eurosongu 5 Mjeseci, 4 Tjedana ago Karma: 2  
haj nema veze ispravljeno web sajt je www.Laka12points.com

Prijavi moderatoru   Logiran Logiran  

Zadnje editiranje: 04.03.08 13:46 od Dacho.
  Pisanje je dopušteno samo registriranim korisnicima.
admiraa (Korisnik)
Gold Boarder
graphgraph
Spol: Žensko
Odg: laka na eurosongu 5 Mjeseci, 4 Tjedana ago Karma: 4  
Ma treba mo mi podrzavati Laku pa kakva god da je pjesma.. Jer vise se na evroviziji negleda poruka pjesme i tekst pjesme, vec koja zemlja vise prijatelja ima i jos mnogo drugi (cak nekad i previse glupe) stvari.. Zato samo naprijed Laka!!!

amerx (Moderator)
vozdra mala raja
Moderator
graphgraph
Spol: Muško Lokacija: gorazde Datum rođenja: 1979-12-27
Odg: laka na eurosongu 5 Mjeseci, 4 Tjedana ago Karma: 8  
ja sam za ako treba prevod bilo čega na njemačkom jeziku......tu sam

Dacho napisao/la:
evo raja pozivam sve koji hoce da se ukljuce za podrsku laki i bih na evroviziji tj lobiranje preko interneta

registrovao sam domenu www.Laka12points.com i nadam se da cu stici do veceras aktivirati bar pocetnu stranicu da se vidi da postoji. Zamislio sam ovo kao prezentaciju Lake svijetu tj prvenstveno evropi i guranje s nase strane koliko je moguce. Mislim da bi se na stranici trebale naci informacije o BiH, ali prvenstveno o Laki i pjesmi kojom ce nas predstavljati. Pozeljno bi bilo stranicu napraviti na vise jezika a posto nas masala ima svugdje po svijetu nece nam biti problem sabrati par stranih jezika

Prihvatam prijedloge i nadam se da cete mi se pridruziti, ako nista onda savjetima ovdje na forumu ili reklamiranjem stranice koja ce (naravno dok proradi) biti neprofitna. Pozdrav!

eto ispravljena domena

amerx (Moderator)
vozdra mala raja
Moderator
graphgraph
Odg: laka na eurosongu 5 Mjeseci, 4 Tjedana ago Karma: 8  
pjesma je originalna........mislim da je nema 2x u svijetu......zato laka legendo ja sam u beogradu u maju.........ima da kupim 20srbijanskih mobitel kartica od po 100dinara/2,5km a zatu lovu da pošaljem hiljadu poruka.......

a vidjet će mo koliko nas dijaspora voli........ima da im zabranimo ulazak u BiH na odmore kad dolaze ukoliko ne glasaju za laku....

meni se lično sviđa i ona engleska verzija pjesme......

nego raja idemo sastaviti "šalji dalje" mailove ,,, i predstavljati naš grad našu zemlju i naravno našeg Laku,,,,pa nek obilaze svijet do eurosonga

f.ljuca (Korisnik)
Senior Boarder
graphgraph
Odg: Strah me da ne pomislite da vrij 5 Mjeseci, 4 Tjedana ago Karma: 0  
U prvih mah pijesma tropa.Pa sam jos dva puta preslusao i treba skontati tekst pozadine.To je Laka na orginalni nacin uradio.Dekoracija je na nivou;krablje,vile,kose.Bice nesto od toga.Laka idemo dalje.

yale70 (Korisnik)
KO SE SAMNOM DRUZI ZIVOT MU JE DUZI
Expert Boarder
graphgraph
Spol: Muško jale702 jasenkoradovic@hotmail.com Lokacija: SVEDSKA Datum rođenja: 1970-06-19
Odg: Strah me da ne pomislite da vrij 5 Mjeseci, 4 Tjedana ago Karma: 18  
JA MISLIM DA JE OVO JEDNA OD NAJBOLJIH LAKINIH PJESAMA.PJESMA JE UNIKATNA A STO JE NAJVAZNIJE ONA JE ORIGINALNA JER NEMOZE TO SVAKO NAPISATI ILI ZAPJEVATI OSIM LAKE,SAMO NA SCENI FALI NASA LEGENDA ZISKO.ALI ZILE CE BITI U BG U PRVOME SAFU 100%HAHAHAHA.LAKA SAMO NAPRIJED IMAS GLASOVE IZ SVEDSKE.

delia (Korisnik)
Gold Boarder
graphgraph
Odg: Strah me da ne pomislite da vrij 5 Mjeseci, 4 Tjedana ago Karma: 18  
yale70 napisao/la:
JA MISLIM DA JE OVO JEDNA OD NAJBOLJIH LAKINIH PJESAMA.PJESMA JE UNIKATNA A STO JE NAJVAZNIJE ONA JE ORIGINALNA JER NEMOZE TO SVAKO NAPISATI ILI ZAPJEVATI OSIM LAKE,SAMO NA SCENI FALI NASA LEGENDA ZISKO.ALI ZILE CE BITI U BG U PRVOME SAFU 100%HAHAHAHA.LAKA SAMO NAPRIJED IMAS GLASOVE IZ SVEDSKE.

E pa moj yale da je Zisko otisao mozda bi smo i imali neke sanse,a sa ovim samo mozemo da pobijedimo na takmicenju pjesma za Znanje i imanje!

amerx (Moderator)
vozdra mala raja
Moderator
graphgraph
laka na eurosongu 5 Mjeseci, 3 Tjedana ago Karma: 8  
delia napisao/la:
yale70 napisao/la:

E pa moj yale da je Zisko otisao mozda bi smo i imali neke sanse,a sa ovim samo mozemo da pobijedimo na takmicenju pjesma za Znanje i imanje!

ma Laka je legenda i sigurno će daleko dogurati na eurosongu....

BHF Johnny (Korisnik)
Znatizeljan
graphgraph
Odg: laka na eurosongu 5 Mjeseci, 3 Tjedana ago Karma: 0  
Vozdra raja...Nisam od obaveza stigao da se ranije javim u vezi Lakinog "Pokusaja", pa ovako:
Vidim dosta raje nije bas odusevljeno jer su ocekivali nesto nadrealno, specijalno, vanzemaljsko,ekstra za Eurosong sto bi kao "imalo neke sanse".Raja ne znam stvarno sta hocete? Meni je pjesma odmah "legla" i ovo najiskrenije mislim, bez trunke pristrasnosti ili slicnog.(Zato sto je iz GZ)Kao i sve stvari do sada Laka je ostao dosljedan svom stilu, jednostavan ali jedinstven u svemu. Stilu izrazavanja,lirici, muzici, scenskom nastupu...Tip je stvarno unikat.Eh, sad je tu stvar ukusa...Turbofolkerima, balavcima i ostalim "indijancima" je sve to bez veze, katastrofa, nista ni sa cim...Ponavljam, sve je stvar ukusa ali za mene je Laka definitivno legenda i to u svakom pogledu.Pjesma je cista 10 i juce mi je izazvao zesci napad bolesti koja se zove nostalgija.Melodija ima stvarno nesto i nadam se da ce to na parodiji zvanoj Eurosong osjetiti i veliki broj drugih ljudi sirom Evrope.Ne bih se usudio davati bilo kakvu prognozu jer znamo sta se desavalo zadnjih godina.Moze biti tropa a moze biti......Znam da bi mi tada srce bilo k´o u meDJeda i da bih sopstvenim rukama na Gubavici umjesto nekadasnjeg Tito naprave cetiri druga slova... .

Laka Legenda...

ber_van (Korisnik)
Senior Boarder
graphgraph
Spol: Muško Orijent ber_van@yahoo.com ber_van@hotmail.com Lokacija: Sarajevo - Gorazde Datum rođenja: 1984-07-25
Odg: laka na eurosongu 5 Mjeseci, 3 Tjedana ago Karma: -11  
I ja bih se prikljucio postavljanju slova na Gubavici, tako bi i trebalo, pravo dobra ideja..

\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Ne mozete ne uspjeti osim ako odustanete!\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"
mikix (Korisnik)
Znatizeljan
graphgraph
Spol: Žensko Datum rođenja: 1983-06-27
Odg: laka na eurosongu 5 Mjeseci, 3 Tjedana ago Karma: 5  
VIDJECEMO KAKO CE BITI NA EUROSONGU-NIJE TOLIKO BITNA KAKO SE NAMA SVIĐA PJEMA ILI LAKA BITNO JE ONO KAKAV CE ON UTISAK TAMO OSTAVITI

JosipBrozTITO (Korisnik)
Senior Boarder
graphgraph
Odg: laka na eurosongu 5 Mjeseci, 3 Tjedana ago Karma: 3  
Dobar je Lahka,more biti da nesta i bidne od ove pjesme.
Bistro Laka.

Mely (Korisnik)
Senior Boarder
graphgraph
Spol: Žensko Datum rođenja: 1978-01-04
Odg: laka na eurosongu 5 Mjeseci, 3 Tjedana ago Karma: 8  
Definitivno mi se vise svidja verzija na engleskom tako i njena izvodba...

Stvarno mi nije jasno da pojednici ovdje ne mogu prepoznati Laku kao umjetnika i ne razumijem da ne mozete da vidite da svaka njegova strofa - scena ima znacenje... Odusevljena sam Lakom i kamo srece da imamo vise ljudi poput njega...

BHF Johnny (Korisnik)
Znatizeljan
graphgraph
Odg: laka na eurosongu 5 Mjeseci, 3 Tjedana ago Karma: 0  
Raja meni stvarka vec 3 dana ne izlazi iz glave...Na poslu,u autu, kod kuce, u gradu...Melodija je fantasticna, tekst predivan i sve vise imam neki cudan osjecaj da bi stvarno moglo nesto veliko da se desi...Ako bi napravili scenski nastup koji bi i ove sa strane oborio s nogu (stranci koji ne kontaju folove sa naseg balkanskog podneblja) mislim da pjesma moze daleko da dogura.A i da budes zadnji meni si s ovom pjesmom definitvno uljepsao ovu i vjerovatno nekoliko narednih sedmica.Odoh sad da je "sripam" u mp3 format (za auta).Stihovi koji me bacaju u sevdah(uz akusticnu pogotovo):

"Pokusacu da te poljubim a ti se pravi luda,
pokusacu da te probudim a ti se pravi budna..."

Laka kralju, velika hvala za ovu pjesmu...

Dacho (Admin)
Admin
graphgraph
Odg: laka na eurosongu 5 Mjeseci, 3 Tjedana ago Karma: 2  
sta danas u avazu pise o organizovanom putovanju za beograd

Zisko vođa puta u Beograd
Redžo Bekto, osnivač kompanije “Bekto Precisa” iz Goražda, već je rezervirao autobusku liniju na relaciji Goražde - Beograd. Autobusom “Centroprevoza” u Beograd će 20. maja otputovati grupa Lakinih navijača, a vođa puta, kako saznajemo, bit će Zisko. Oni koji ne budu imali sreće da polufinale prate uživo, prijenos će pratiti na velikom platnu ispred Sportske dvorane.

Idi na vrh Odgovor