Boonika (Korisnik)
Znatizeljan
|
|
8) 1 Godina, 11 Mjeseci ago
|
|
|
8)
|
|
|
|
|
|
|
Pisanje je dopušteno samo registriranim korisnicima.
|
n1dal (Korisnik)
Znatizeljan
|
|
Zizu ima korijene iz Alzira tako 1 Godina, 11 Mjeseci ago
|
|
Zizu ima korijene iz Alzira tako da je mozda nesto na vjerskoj osnovi.
btw.
http://widelec.org/zidane.html
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=t 1 Godina, 11 Mjeseci ago
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=tBZ7HddZnLc&search=marco%20materazzi
frajer puko ko kokica ....
navijala sam za italiju kao i uvjek al ovaj me je peder nervirao...navodno ga je nazvao teroristom, majku mu opsovao...
zidane je legenda, nebitno je ono sto se je desilo sinoc...ako mu je onaj papak to rekao neka ga je raspalio...
|
|
|
|
|
|
|
Budi poslusna i radi po svom
|
|
|
|
|
|
|
Meni se sve zgadilo nakon one ut 1 Godina, 11 Mjeseci ago
|
|
|
Meni se sve zgadilo nakon one utakmice. Uvijek sam navijala za Italiju ali mi sinoc nije bilo nesto posebno drago sto su pobijedili. Zidan jeste iznenada pukao ali da nije bilo onog spanskog sudije (pomocni sudac je isti onaj sto je sudio utakmicu Italija-Australija a znate kako je to zavrsilo) ne bi Zizou dobio crveni karton. FIFA inace ne dopusta da se sudijske odluke donose na osnovu gledanja u monitor kako je ucinio argentinski sudac.
Neki italijanski ministar izjavio da je ponosan sto je 'Italija pobijedila ekipu bez identiteta u kojoj su crnci, islamci i komunisti...' a Materazi je Zidanu rekao: 'Smrdljivi teroristu!'
I ja bih ga raspalila...
P.S. Da ne bude zabune inace sam gorljivi fan Italije ali ono sinoc mi bas i nije izgledalo kao fudbal...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
eh, Italijani (fakat ne svi, ali 1 Godina, 11 Mjeseci ago
|
|
|
eh, Italijani (fakat ne svi, ali mnogi) su poznati kao fašisti, rasisti... ali Zizu je profesionalac, trebao je biti pametniji, obračunati se s onim nakon tekme, kad pokupi zlato, lupiti ga kao Rooney onog Carvalha, ili nešto u tom stilu, ali ne onako... velika glupost!
Istina, jeste sudija dao crveni tek nakon gledanja snimka, ali meni je to baš cool, fakat ne može ni on sve vidjeti, sasvim mi je neshvatljivo što se FIFA protivi tome.
...a fudbal je više od igre tako da meni sve izgleda kao fudbal!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
i evo još nešto za momke što sam 1 Godina, 11 Mjeseci ago
|
|
i evo još nešto za momke što sam našla na klik magazinu:
Nova anketa u Britaniji donijela je prilično iznenađujuće rezultate: samo 55% muškaraca točno uočava zaleđe na tekmama, u usporedbi s 59% žena. Pravila najbolje poznaju navijačice Middlesbrougha.
Lanac sportskih barova Walkabouts iskušao je sportsko znanje 2000 svojih mušterija oba spola, puštajući im utakmice Svjetskog prvenstva, Lige prvaka i Premiershipa. Pokazivali su im i kartice s točnim i netočnim interpretacijama pravila zaleđa, i ofsajde je točno interpretiralo 4% više žena nego muškaraca.
Helen Chamberlain, voditeljica nogometne emisije na kanalu Sky Sports, kaže da je takvi rezultati nimalo ne iznenađuju: "Nikad nisam razumjela frku koja se diže oko toga znaju li cure o čemu govore kad se priča o nogometu, jer je mene moja mama naučila što je to zaleđe kad sam još bila mala. Mislim da frajeri pokušavaju od toga napraviti nešto veliko, premda to uopće nije ništa strašno, premda me neumorno pitaju da im objasnim pravilo o zaleđu - možda zato što ga oni sami ne razumiju."
Cure su se pokazale visprenijima i u korištenju aktualne terminologije u nogometu - na pitanje kako se zove tip sa zastavicom koji trči uz rub terena, njih 65% odgovorilo je assistant referee (pomoćni sudac), što je točan odgovor, dok se 40% muškaraca držalo starog i odavno izmijenjenog naziva linesman (linijski sudac).
Dečki, nada se da se nećete ljutiti 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
*nadam 1 Godina, 11 Mjeseci ago
|
|
|
*nadam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Finali su bili dobri, mada licno 1 Godina, 11 Mjeseci ago
|
|
|
Finali su bili dobri, mada licno nevolim nikada rezultate na penale jer nekako dobitnik uvijek izgleda da je imao vise srece nego kvaliteta.
Mislim da nema potrebe da ista pisem sta mislim o Italijskom fudbalskom timu... ali bice pamceni kao Sampioni SP 2006 i to je ipak ono sto posle svih prica, dogadjaja najvise vrijedi.
Prema izvjestajima iz pojedinih americkih medija, izjavljuju da je Italijanski igrac rekao Zidanu uvredu baziranu na njegov etnicki identitet.
Zidane me je razocarao! On je profesionalac, iskusni igrac, lider svog tima, koji je takodje jedan od najboljih izvoddaca penala. Treba je da zna da su Italijani najprljaviji igraci na svijetu, i trebao je da ocekuje nesto poput takvih provociranja od njiha. Sta je Zidane oceikvao od tima ciji igraci javno nose sa sobom slike Mussolinija!?
Ono sto je zalosnije u ovom slucaju jeste da i posle 70 godina borbe i lazne pobjede nad fasizmom, bas na mjestu gdje je crnac Jesse Owens zagorcavao Hitleru zivot, nesto ovako se desi. Da jedan od najboljih igraca na svijetu bude isprovociran racistickim vrijedanjama. Zidane nije smio onako da reaguje ali mislim da je vise i vrijeme da se Itajanski navijaci i igraci pocnu kaznjavati sa svojim konstantnim ispadima. Ne samo protiv crnaca, vec i protiv nas Bosnjaka - nikad Lazio nije bio kaznjen zbog njihov igraca i vristanja "Arkan, Arkan"...
Sudjenje - hmm onaj penal nije bas bio opravdan u 2 minuti za Franzuce, ali je sudija promasio cisti penal u 53 minuti kada je oboren isti igrac - tako da je izravnjata odluka.
Za video snimak - mada mislim da je Zidane zasluzio da dobije crveni karton za onaj faul/napad, ipak mislim da je opasno da sudije koriste video snimke na velikim ekranima da donesu odluke. Razlog toga jeste sto ce se desiti slucaj kada budu igrale dvije ekipe, i ako se budu snimci koristavali onda mislim da postoji opasnost da ce domaca medijska ekipa imati prednost na tome koji se snimci, i iz kojeg ugla budu pustali na velikom ekranu!? Nesto sto izgleda kao cisti faul sa lijeve strane mozda moze biti dokazano da nije bilo prekrsaja sa desne strane ugla, sto sumnjam da bi domacin na velikom ekranu ikad prikazao..
Zakljucaj - mislim da je SP bilo ispod prosijecnog. Ne bas zbog igraca, vec zbog i mnogih sudijskih odluka.
Ohrabrujeme sto se iduce SP odrzava u Juznoj Africi zbog toga sto mi je vise dojadilo gledati utakmice po ovim tehnolosko-nafuranim stadionima, i prelijepim gradovima. Fudbal je SVIJETSKA igra u kojem se vecina utakmica igra po terenima koji su samo pola pokreiveni travom, sport u kojoj uzivaju djeca iz siromasnih zemalja Afrike, Azije, J Amerike itd itd Meni je licno potreban i taj faktor sporta!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
[quote][b]gorazde-x :[/b]
Zidan 1 Godina, 11 Mjeseci ago
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ne prekidaj zenu dok suti!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
[quote][b]svemirskikauboj :[/b]
1 Godina, 11 Mjeseci ago
|
|
svemirskikauboj :
Zidane me je razocarao!
Za video snimak - mada mislim da je Zidane zasluzio da dobije crveni karton za onaj faul/napad, ipak mislim da je opasno da sudije koriste video snimke na velikim ekranima da donesu odluke.
Ohrabrujeme sto se iduce SP odrzava u Juznoj Africi zbog toga sto mi je vise dojadilo gledati utakmice po ovim tehnolosko-nafuranim stadionima, i prelijepim gradovima. Fudbal je SVIJETSKA igra u kojem se vecina utakmica igra po terenima koji su samo pola pokreiveni travom, sport u kojoj uzivaju djeca iz siromasnih zemalja Afrike, Azije, J Amerike itd itd Meni je licno potreban i taj faktor sporta!
Zidane je ipak čovjek i može izgubiti živce kao i svi mi. Nije me razočarao, ali je trebao začepiti usta Italijanima nakon meča... to bi bilo cool!
Bi bilo opasno koristiti snimke, ali ponekad je to stvarno neophodno.
Što se tiče modernih gradova i stadiona... Zamisli ovo: "Hollywoodske zvijezde došle na svečanu dodjelu oscara u Centar za kulturu Goražde!" 
Shvataš o čemu govorim?
Oni su najbolji nogometaši svijeta, zaslužuju najbolje stadione a ne "travnjake bez trave"! Ta djeca širom svijeta vole nogomet (između ostalog) zato što im on može pružiti sav taj sjaj!
Nisam pretjerano optimistična oko Južne Afrike, imaju oni duh, ali nisam sigurna da imaju sredstva, mogućnosti i iskustvo, a ni odnosi u društvu im nisu baš super, Evropa je Evropa...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
[URL=http://www.slibe.com][IMG]h 1 Godina, 11 Mjeseci ago
|
|
Stvarno ne znam koji je bolji...
Imali su super doček, kao heroji...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nebih se slozio da su trenutno " 1 Godina, 11 Mjeseci ago
|
|
Nebih se slozio da su trenutno "odnosi u drustvu" igdje na svijetu povoljni tako da nevidim zasto bi Juzna Afrika bila pod nekim vecim kriterijama.
Nemislim da tvoje poredjenje Hollywoodskih zvijezda sa fudbalerima je ista. Hollywoodske zvijezde su naravno glumci, nasminkani, nafurani itd itd dok fudbaleri su sportisti - trebaju da budu cvrsti, izdrzljivi, bez obzira pod kakvim uslovima.
Medjutim ovo nas vodi nazad na pocetak ove diskusije a to jeste uloga zenskih gledalaca (navijaca) na fudbal kao sport. Niko nemoze negirati popularnost fudbala medju zenskim drustvom, sto je po mom misljenju pocelo da ugrozava igru, jer prosijecni igraci koji su atraktivni zenskom oku su pceli da dobivaju status, i postovanje koje uopste ne zasluzuju.
Evo naprimjer citiracu i tebe "Stvarno ne znam koji je bolji..."
Svjestan sam kako ovaj moj stav je pomalo sovinistickog karaktera, ali istina je takva da mnogi poznati igraci na sivjetu nisu poznati zbog svojih igrackih sposobnosti vec zbog zvojih izgleda.
Najpoznatiji igrac na svijetu nije Ronaldinho, vec jedan Beckham. Beckham je odlican izvodjac slobodnih udaraca, ali ne spada u Top 20 najboljih igraca. Medjutim njegovi izgledi, njegov imidz, brak sa superzvijezdom ga cini njapoznatijeg fudbalera na svijetu.
Bruka.
|
|
|
|
|
|
|
|
_lola_ (Korisnik)
Znatizeljan
|
|
[quote][b]PoisonGirl :[/b]
[quo 1 Godina, 11 Mjeseci ago
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|